prywatne wiki
Forum » Pomoc / Zarządzanie sajtem » prywatne wiki
rozpoczęta: mogmog
1157386501|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
liczba wiadomości: 2
rss icon RSS: nowe wiadomości
opis:
Czy istnieje możliwość stworzenia site'u dostępnego tylko dla 'zaproszonych' użytkowników?
prywatne wiki
mogmog 1157386501|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Chciałem dowiedzieć się czy istnieje możliwość zakładania 'prywatnych' stron wiki, bo do tej pory jej nie znalazłem a wydaje mi się ze byłaby całkiem użyteczna. Nie wszystko jest ważne dla ogółu, a dla mniejszych grup np. znajomych pracujących nad 'prototypowym latawcem wykonanym z azbestu' ma ogromne znaczenie i reszta społeczności nie musi ani nie powinna mieć możliwości oglądania tych stron ( a co jeśli wielka zła korporacja przechwyci pomysł? ). Nie wydaje mi się jednocześnie żeby taka funkcjonalnośc psuła ideę struktury społecznej, bo przecież członkowie zamkniętej grupy nie będą odcięci od reszty świata. Mam nadzieję że ująłem swoje zapytanie dosyć jasno (bo ostatnio miewam z tym problemy)

rozwiń prywatne wiki przez mogmog, 1157386501|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: prywatne wiki
michal frackowiakmichal frackowiak 1157389862|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

hej,

na razie takie opcji nie ma, jesli bedzie to

• ilosc stron "prywatnych" bedzie jakos ograniczona
  • ich ilosc bedzie mozna rozszerzyc przez jakas oplate

faktycznie wiele osob juz mi sugerowalo, ze potrzebowaliby takiej opcji wlasnie dla malych grup, ktore pracuja nad jakims projektem i mysle, ze trzeba sie w tym kierunku troche skupic…

dzieki i nara

michal

Michał Frąckowiak @ Wikidot Inc.
Visit my blog at michalfrackowiak.com

rozwiń Re: prywatne wiki przez michal frackowiakmichal frackowiak, 1157389862|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
nowa wiadomość
Jeśli nie zaznaczono inaczej, Zawartość tej strony dostępna jest na licencji Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.