Skok do konkretnego miejsca w dokumencie
Forum » Pomoc / Ogólne prośby o pomoc » Skok do konkretnego miejsca w dokumencie
rozpoczęta: ekhilekhil
1158224320|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
liczba wiadomości: 3
rss icon RSS: nowe wiadomości
opis:
ekhilekhil 1158224320|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Być może, taka funkcja istnieje, ale nie mogę jej znaleźć, ale do rzeczy.

Strona posiadająca spis treści jest łatwa w nawigacji. Wystarczy kliknąć na konkretny rozdział i jesteśmy przenoszeni w konkretne miejsce. W jaki sposób przekierować użytkownika ze strony X na stronę Y, do konkretnego rozdziału? Na chwilę obecną można to zrobić podając link w postaci [http://www.NAZWA.wikidot.com/NAZWA-STRONY#toc5]

#toc5 - to "ID" rozdziału.

IMHO, dużym ułatwieniem byłaby możliwość wskazywania rozdziału/zakładki, do której mamy zostać przeniesieni, np. mogłoby to wyglądać tak (kod):
[[[nazwa-strony#rozdział]]]

ostatnia edycja 1158224864|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover przez ekhil + więcej
rozwiń Skok do konkretnego miejsca w dokumencie przez ekhilekhil, 1158224320|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: Skok do konkretnego miejsca w dokumencie
michal frackowiakmichal frackowiak 1158224897|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

niezly pomysl… ok, ale teraz mam troche roboty, wiec na pozniej… generalnie juz o tym myslalem i nie powinno byc trudne ;-)

Michał Frąckowiak @ Wikidot Inc.
Visit my blog at michalfrackowiak.com

rozwiń Re: Skok do konkretnego miejsca w dokumencie przez michal frackowiakmichal frackowiak, 1158224897|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: Skok do konkretnego miejsca w dokumencie
ekhilekhil 1158225283|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

hehe, ja tylko zgłaszam propozycje, nie chodzi mi o to, że musi to być JUŻ :)
Bez tego można dalej robić swoje, ale tak byłoby łatwiej.

rozwiń Re: Skok do konkretnego miejsca w dokumencie przez ekhilekhil, 1158225283|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
nowa wiadomość
Jeśli nie zaznaczono inaczej, Zawartość tej strony dostępna jest na licencji Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.