Witam. chcemy opensuse.wikidot.com wypozycjonować, i oczywiście przydało by się www.google.com/webmasters. ale aby zweryfikować autora strony trzeba albo plik html wsadzić na opensuse.wikidot.com albo mete. i teraz moje pytanie, czy może Pan Frackowiak w tym pomóc?
Hej,
"Pan Frackowiak" sie zastanowi ;-) a tak na serio:
ostatnio zauwazylem sporo wejsc na frazy zwiazane z open susy, wiec sprawdzam hasla:
open+suse - 10. pozycja wsrod wsrod 15 000 000, na polskich stronach - 3.
open+suse+wiki - 6. pozycja wsrod 1 300 000
itp…
generalnie przez sam fakt, ze jestescie w domenie wikidot.com no i macie pare cennych linkow z innych stron od razu macie wrecz rewelacyjna pozycje w googlach ;-)
naprawde niewiele pomoze wam edycja META, a zamiast Google Webmaster mozecie zainstalowac Google Analytics i bedziecie mieli o wiele wiecej danych. no i starajcie sie o linki… taka rada starego pozycjonera… ;-)
imho nie jest w ogole zle - moglibyscie sie rownie dobrze w ogole nie pozycjonowac ;-)
michal
btw: gratuluje wiki opensuse. rewelacja! juz napisalem na wykopie — jedne z najlepiej zrobionych wiki na wikidocie.
Michał Frąckowiak @ Wikidot Inc.
Visit my blog at michalfrackowiak.com
hehe, dzięki, jednak tez na pozycjonowaniu się znam, i wiem że dobrze było by zedytować metę. Chyba nie zrozumiałeś poco, chodzi o to aby google webmaster zidentyfikowało mnie jako autora. Równie dobrze można zrobić plik .html, ale bez ftp to chyba nie ruszy…
Jakieś rady co do wiki?? ;)
PS dzieki za dobrą ocenę ;) Ten cały wikidot to ty zaprogramowałeś na ajaxie? Czy może ajax to kod googli?
sorry - rozumiem, ze Webmaster tools mozna autentykowac takze przez META, przepraszam za ew. niezrozumienie. chyba w trakicie pisania zapomnialem o co pierwotnie chodzilo ;-)
co do edycji META - to jest klopot, bo takiej funkcjonalnosci nie ma de facto. pliku tez nie bardzo da sie uploadowac w miejsce, gdzie G sobie zyczy… wiec stad moja rada uzywania Analytics. Wiec na razie jestesmy w kropce.
co do wiki - moze latwiejszy sposob, aby zostac wspoledytorem? teraz trzeba maila pisac… tylko to mnie zdziwilo. ale czlonkow macie sporo, wiec chyba sobie poradziliscie ;-)
generalnie to thumbs up! a wikidot oczywiscie korzysta z roznego oprogramowania, od zera nie stworzylem. lista oprogramowania jest mniej wiecej tu: http://www.wikidot.com/about:open-source
pozdr - m.
tak, czyli jest problem. Wiem! w wikidocie jest możliwość tworzenia nowych stron, tylko że "." zamienia na "-". Jeśli więc wikidot korzysta z mysql, postgradesql, to można wyedytować jeden rekord ręcznie. W ten sposób, jesli nie ma zabezpieczeń sprawdzających dane wyciągnięte z db(a raczej nie ma bo to niepotrzebny kod) to możesz zamienić "-" na "." w tym jednym artykule. Czyli było by tak:
pierwotny url artykuły (albo nazwa ;) ):
google****-html
Ty byś wyedytował rekord na:
google***.html
Wtedy googol by mnie zweryfikował, obeszło by się bez zmian w kodzie, i raczej bez żadnych skutków ubocznych.
Oczywiście jeśli taki bajer jest możliwy ze względów technicznych (tak jestem webem;) )
nie, to tak nie zadziala. co najwyzej trzeba dodac nowa opcje w panelu konfiguracyjnym…
ech, WMP, masz problemy :>
mam
ale pytanie na serio: czy Google Analytics nie wystarczy? jesli chodzi o analize keywordsow z wyszykiwarek to jest o niebo lepszy, zreszta nie ma co tu w ogole porownywac - to kombajn do analizy trafficu. Opcja jest w Zarządzaniu Wiki.