Listy TODO
rozpoczęta: KubuKubu
1159397121|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
liczba wiadomości: 6
rss icon RSS: nowe wiadomości
Listy TODO
KubuKubu 1159397121|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Bardzo przydatne byłyby dla mnie listy TODO a'la http://www.tadalist.com/, ewentualnie możliwość wstawienia takiej listy przy pomocy [[embed]]
Nie muszą być strasznie zaawansowane, mogę je edytować "ręcznie" z resztą źródła strony. Chodzi jedynie o możliwość wykreślenia / oznaczenia punktu poprzez kliknięcie.

Z niecierpliwością oczekuje także możliwości tworzenia "prywatnych stron"

PS. Na resztę nie narzekam :D Jest naprawdę super. Najlepszy tego typu serwis jaki do tej pory widziałem. Gratuluję i życzę wytrwalości w pracy nad jego rozwojem.

ostatnia edycja 1159397813|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover przez Kubu + więcej
rozwiń Listy TODO przez KubuKubu, 1159397121|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: Listy TODO
michal frackowiakmichal frackowiak 1159439572|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

hej,

przejrzalem rozne dostepne listy TODO i nie moglem znalezc takich, ktore w jakis latwy sposob mozna by "zaembedowac". Natomiast bez problemu mozna importowac te listy, ktore umozliwiaja export RSS (poprzez moduł [[module Feed src="…"]].

chyba, ze cos przeoczylem, to daj mi znac, jakie listy todo daja kod do wklejenia na swoje strony. ja przejrzalem te wypisane tu: http://www.techcrunch.com/2006/05/08/do-more-online-to-do-lists-compared

swoja droga mozna pomyslec o napisaniu swoich "todo" na wikidocie. bo rozumiem, ze lista zrobiona po prostu jako edytowalna strona wiki nie jest ok? ;-) mi calkiem dlugo wystarczalo… najblizej jej do idealu kartki z olowkiem ;-)

michal

Michał Frąckowiak @ Wikidot Inc.
Visit my blog at michalfrackowiak.com

rozwiń Re: Listy TODO przez michal frackowiakmichal frackowiak, 1159439572|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
ekhilekhil 1159450877|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

A sprawdzałeś może: http://www.rememberthemilk.com

rozwiń Re: Listy TODO przez ekhilekhil, 1159450877|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
michal frackowiakmichal frackowiak 1159463018|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

sprawdzalem i chyba jest to najwajniesze "TODO" jakie widzialem.
i mozesz liste importowac poprzez feed Atoma, np. tak:

[[module Feed src="http://www.rememberthemilk.com/atom/......./........."]]
++ %%linked_title%%

%%content%%
[[/module]]

zeby to dzialalo, lista na rememberthemilk musi byc chyba publiczna…

osobiscie uzywam Google Calendar i samtad tez mozna imortowac kalendarz, a doklanie liste nadchodzacych wydarzen.

rozwiń Re: Listy TODO przez michal frackowiakmichal frackowiak, 1159463018|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
KubuKubu 1159527343|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Sprawdziłem rozwiązania z RSS ale niestety nie daje to zadowalającego rezultatu.
Jedne listy dodają "Added:", "Completed:" przed treścią punktów, inne wysyłają feed'a w różnym od Wikidot kodowaniu polskich znaków. Wszystkie zgodnie są zupełnie nieczułe na ustaloną kolejność punktów listy i wysyłają alfabetycznie lub według kolejności wstawiania. Problemem z rememberthemilk jest z kolei to, że zakończone punkty są usuwane z listy zamiast pojawiać się na niej np. jako przekreślone.

Nadal najwygodniejszym sposobem na listy TODO pozostaje ręczna edycja źródła strony :(

Ideałem byłoby natywne rozwiązanie które po kliknięciu w wybrany punkt listy wstawiało by poprostu znaczki -- ... -- wokół tekstu danego punktu w źródle strony. Nie wiem niestety czy jest to wykonalne :)

A przy okazji…. W czym są pisane moduły Wikidot? :D

ostatnia edycja 1159530225|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover przez Kubu + więcej
rozwiń Re: Listy TODO przez KubuKubu, 1159527343|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
michal frackowiakmichal frackowiak 1159528228|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

moduły są pisane w PHP… za jakiś czas będzie gotowa specyfikacja i tutoriale, jak pisać moduły ;-)
tak więc gdy wikidot będzie juz open-source mam nadzieje, ze pojawia sie ciekawe listy "todo"…

rozwiń Re: Listy TODO przez michal frackowiakmichal frackowiak, 1159528228|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
nowa wiadomość
Jeśli nie zaznaczono inaczej, Zawartość tej strony dostępna jest na licencji Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.