Błędy w modułach Feed i FrontForum
Forum » Wikidot - nowe pomysły i błędy / Błędy » Błędy w modułach Feed i FrontForum
rozpoczęta: MagnesMagnes
1178798622|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
liczba wiadomości: 3
rss icon RSS: nowe wiadomości
opis:
chyba błędy...
Błąd w module Feed (obsługa daty w ATOM?)
MagnesMagnes 1178798622|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Zauważyłem dwa błędy.
Po pierwsze:

Po drugie:

• zauważyłem, że jeśli używa się modułu Feed i doda w src kilka źródeł (po średnikach), to tylko z niektórych pojawiają się wiadomości, z innych zaś nie (bodajże z RSS są poprawnie dodawane, a z ATOM nie - może odczytywanie daty z feedów ATOM jest złe?).

(post wyedytowałem, żeby było czytelniej)

ostatnia edycja 1179048485|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover przez Magnes + więcej
rozwiń Błąd w module Feed (obsługa daty w ATOM?) przez MagnesMagnes, 1178798622|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: Błąd w module Feed (obsługa daty w ATOM?)
michal frackowiakmichal frackowiak 1180435929|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

hej,

pierwszy blad naprawilem, co do ATOMu to MagpieRSS ma z nim jakies problemy. W nastepnej wersji przerzucimy sie chyba na parser z Zend Framework.

dzieki - michal

Michał Frąckowiak @ Wikidot Inc.
Visit my blog at michalfrackowiak.com

rozwiń Re: Błąd w module Feed (obsługa daty w ATOM?) przez michal frackowiakmichal frackowiak, 1180435929|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: Błąd w module Feed (obsługa daty w ATOM?)
MagnesMagnes 1180439041|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

OK. Dziękuję.

Na marginesie: sam aktualnie używam Simplepie, żeby generować RSS odczytywany później na wikidot, ale jest trochę za prosty i wymaga hacków, żeby niektóre rzeczy były możliwe.

ostatnia edycja 1180439073|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover przez Magnes + więcej
rozwiń Re: Błąd w module Feed (obsługa daty w ATOM?) przez MagnesMagnes, 1180439041|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
nowa wiadomość
Jeśli nie zaznaczono inaczej, Zawartość tej strony dostępna jest na licencji Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.